Voorwaarden instroomgroep

Home » Lidmaatschap » Voorwaarden instroomgroep

Meedoen met de instroomgroep? Lees eerst de voorwaarden:

  • Minimum leeftijd is 5 jaar, tenzij anders is overlegd met de trainer!
  • Aanmelding voor de instroom kan via een mail aan secretaris@fc-unitas.nl. Bij veel belangstelling kan het zijn dat we u op een wachtlijst moeten plaatsen.
  • Het dragen van een lange broek, shirt met lange mouwen en dichte schoenen tijdens de proeflessen is verplicht.
  • Je krijgt 4 gratis lessen, deze dienen opgemaakt te worden binnen een termijn van 6 weken.
  • Een BMX-fiets, helm en handschoenen kunnen gedurende de 4 gratis lessen door de vereniging in bruikleen gegeven worden wanneer men niet beschikt over eigen materiaal*.
  • De helm en handschoenen worden bij de 1e proefles voorzien van een naamlabel en worden gedurende de proeflessen alleen door dezelfde persoon gebruikt. Na de proefperiode zullen deze materialen grondig worden gereinigd voordat zij aan een nieuw persoon worden uitgeleend.
  • Je krijgt een strippenkaart waarop de trainer de aanwezige lessen aftekent. Klik hier om het formulier te downloaden
  • Bij een volle strippenkaart is er de mogelijkheid om lid te worden van de vereniging. Je kunt hier klikken voor het aanmeldingsformulier. Men dient vanaf dit moment ook zelf te voorzien in de nodige materialen zoals helm, handschoenen en BMX fiets. (De trainers kunnen u hierin adviseren, vraag ze gerust)
  • In de instroom zal er een voldoende basisniveau moeten worden opgebouwd om door te stromen naar een van de volgende groepen. We letten hierbij op fietsbeheersing (remmen, basishouding en balans), besef van snelheid en de ontwikkeling en is ter beoordeling aan de trainers.
  • Voorwaarde om door te stromen naar een volgende groep is dat je zelfstandig en veilig de baan over kan, dit inclusief startheuvel + hek.

* Als je zelf een crossfiets hebt, hoeft geen professionele BMX te zijn, dan mag je die ook meenemen zodat je met je eigen vertrouwde fiets rondjes kunt fietsen. Ook een eigen helm is toegestaan mits dit een correcte en passende helm is.

Bij FC Unitas stellen we plezier in de BMX sport voorop!

Over FC Unitas

FC Unitas is een sportvereniging in Assen opgericht op 18 november 1967. De club organiseerde destijds vooral evenementen/toertochten voor visueel gehandicapten en slechtzienden. In 1982 ging FC Unitas zich meer op het fietscross richten en sinds die tijd is het een BMX vereniging.

Sinds 2016 ligt de BMX baan op de locatie van Wielercentrum Noord.

Contactgegevens

FC Unitas
Achter Stadsbroekhal, (Tomtom Kortbossen 5)
9405 BM ASSEN

Plan hier je route

E-mail: secretaris@fc-unitas.nl