Voorwaarden instroomgroep

Home » Lidmaatschap » Voorwaarden instroomgroep

Meedoen met de instroomgroep? Lees eerst de voorwaarden:

  • Minimum leeftijd is 5 jaar, tenzij anders is overlegd met de trainer!
  • Je krijgt 4 gratis lessen, deze dienen opgemaakt te worden binnen een termijn van 6 weken. (inclusief gebruik faciliteiten, helm, handschoen en bmx)
  • Je krijgt een strippenkaart waarop de trainer de aanwezige lessen aftekent. Klik hier om het formulier te downloaden
  • Bij een volle strippenkaart is er de mogelijkheid om nog 4x mee te kunnen doen voordat je lid wordt van de club. Je betaald €15,- per keer of €45,- voor alle 4 lessen in 1 keer.
  • Na 8 lessen zal er een voldoende basisniveau moeten zijn om door te stromen naar groep 1. We letten hierbij op fietsbeheersing (remmen, basishouding en balans), besef van snelheid en de ontwikkeling in de 8 lessen.
  • Voorwaarde om door te stromen naar groep 1 is dat je zelfstandig en veilig de baan over kan, dit inclusief startheuvel  + hek.
  • Na 8 lessen is een lidmaatschap verplicht. Je kunt hier klikken voor het aanmeldingsformulier.
  • Wanneer je lid wordt dien je het eigen materiaal op orde te hebben: Fiets, Helm, Bescherming & Handschoenen. Voor advies vraag de trainers!

De club heeft een aantal leenfietsen, een paar helmen en handschoenen. Als je zelf een crossfiets hebt, hoeft geen professionele BMX te zijn, dan mag je die ook meenemen zodat je met je eigen vertrouwde fiets rondjes kunt fietsen.

Bij FC Unitas staat het plezier voorop.

Over FC Unitas

FC Unitas is een sportvereniging in Assen opgericht op 18 november 1967. De club organiseerde destijds vooral evenementen/toertochten voor visueel gehandicapten en slechtzienden. In 1982 ging FC Unitas zich meer op het fietscross richten en sinds die tijd is het een BMX vereniging.

Sinds 2016 ligt de BMX baan op de locatie van Wielercentrum Noord.

Contactgegevens

FC Unitas
Achter Stadsbroekhal, (Tomtom Kortbossen 5)
9405 BM ASSEN

Plan hier je route

E-mail: secretaris@fc-unitas.nl