Wedstrijdinformatie

Home » Wedstrijden » Informatie

Informatie over het rijden van wedstrijden voor FC Unitas

Het wedstrijdseizoen begint half maart en eindigt eind oktober. FC Unitas organiseert regelmatig wedstrijden voor de NFF en de KNWU. Veel van onze leden nemen ook deel aan wedstrijden bij andere verenigingen. Ook worden er clubwedstrijden georganiseerd om o.a. (nieuwe) leden kennis te laten maken met hoe een wedstrijd (mid)dag er uit ziet.

Na aanmelding als lid ontvang je van het secretariaat een startnummer (=stuurbordnummer) voor de NFF. Mocht je ook wedstrijden bij de KNWU willen gaan rijden dan dien je voor die wedstrijden zelf een stuurbordnummer aan te vragen (Handleiding aanvragen startnummer KNWU)

Mocht je mee willen doen aan Top Competitie- en/of internationale wedstrijden bij de KNWU/UCI, dan dien je zelf een wedstrijdlicentie aan te schaffen.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden waar je aan mee kunt doen:

REGIOWEDSTRIJD NFF

Deze wedstrijden zijn zeer geschikt voor beginners en worden op zaterdag verreden op de BMX banen in onze regio, Zevenhuizen, Winschoten, Appingedam en Noordbergum.

Inschrijven ter plaatse van 10.15-11.15 uur

Kosten per wedstrijd: € 5,-.

Trainen van 11.00-12.00 uur (om de baan te verkennen en de start te oefenen)

Start wedstrijden: 12.00 uur

Er worden 3 manches verreden. WEES OP TIJD in het parc fermé. Bij voldoende deelnemers worden er kwartfinales verreden, aan de hand van die uitslag een A en B-finale. Dit staat op de wedstrijdlijsten vermeld.

NOORDCUP / HERFSTBOKAAL NFF

De Noordcup (voorjaar) en Herfstbokaal (najaar) is een serie van 3 wedstrijden. Aan het eind van deze reeks krijg je een beker als je minstens 2 van de 3 wedstrijden hebt gereden. Ook deze wedstrijden worden verreden op zaterdag op de BMX banen in onze regio, Zevenhuizen, Winschoten, Appingedam en Noordbergum.

Inschrijven ter plaatse van 10.15-11.15 uur

Kosten voor 3 wedstrijden: € 8,- (ook als je 1 wedstrijd meedoet)

Trainen van 11.00-12.00 uur (om de baan te verkennen en de start te oefenen)

Start wedstrijden: 12.00 uur (WEES OP TIJD in het parc fermé.)

Er worden 4 manches verreden. Iedereen rijdt een finale. De uitslag van de manches bepaald in welke finale je mag starten. Dit varieert van een F-finale tot een A-finale. Hoe beter je gereden hebt in de manches, hoe hoger je ingedeeld wordt in de finales. Win je bijvoorbeeld de D-finale, dan mag je ook mee doen in de C finale.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP NFF

Daarnaast kent de NFF nog Provinciale Kampioenschappen (PK’S ), dit zijn landelijke wedstrijden die op zaterdag worden verreden.

Je moet je vooraf inschrijven via het wedstrijdsecretariaat, hierover ontvang je per mail informatie.

Kosten per wedstrijd: € 5,-.

Trainen: t/m 12 jaar 8.45 uur, 13 jaar en ouder 9.45 uur

Start wedstrijden: 11.00 uur

Er worden 3 manches verreden. Aan de hand van de uitslag worden de finales bepaald.

AFDELINGSKAMPIOENSCHAP KNWU

De wedstrijden van het afdelingskampioenschap Noord Oost worden op zondag verreden op BMX banen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Voor deze wedstrijden ben je een basislicentie van de KNWU nodig, je stuurbordnummer moet je zelf aanvragen.

Inschrijven ter plaatse van 9.30-10.15 uur

Kosten per wedstrijd: € 5,-.

Trainen: 9.30-10.30 uur

Start wedstrijden: 11.00 uur

Er worden 3 manches verreden. Aan de hand van de uitslag worden de finales bepaald.

TOPCOMPETITIE KNWU

De TC’s zijn landelijke wedstrijden. Om mee te kunnen doen dien je zelf een wedstrijdlicentie aan te vragen bij de KNWU. De trainingen zijn op zaterdag vanaf 13.30 uur en op zondagochtend vanaf 8.15 uur. De wedstrijd begint op zondag om 11.00 uur.

Uitgebreide informatie staat in de brochure startersinformatie

Over FC Unitas

FC Unitas is een sportvereniging in Assen opgericht op 18 november 1967. De club organiseerde destijds vooral evenementen/toertochten voor visueel gehandicapten en slechtzienden. In 1982 ging FC Unitas zich meer op het fietscross richten en sinds die tijd is het een BMX vereniging.

Sinds 2016 ligt de BMX baan op de locatie van Wielercentrum Noord.

Contactgegevens

FC Unitas
Achter Stadsbroekhal, (Tomtom Kortbossen 5)
9405 BM ASSEN

Plan hier je route

E-mail: secretaris@fc-unitas.nl